Co je Kanna extrakt?

Slyšeli jste již o Kanně a pokud ano, znáte také kannu jako extrakt? Jedná se o pomocníka s našimi démony, jako je například deprese, úzkosti nebo prostě špatná nálada. A jak vlastně kanna funguje a jaké všechny účinky na nás má? To si povíme v tomto článku! Tak pečlivě čtěte.

1bb434ea00b98ca6b01b9e525fffa157

Co je to Kanna extrakt?

Kanna je v Africe známá již od pravěku, přičemž první historické zmínky pocházejí od afrických kmenů Khoikhoi (Hotentoti) a San (Křováci). Tito lidé žvýkali Kannu během duchovních obřadů a také při lovu, aby potlačili hlad a vydrželi tak dlouhé čekání na potravu, a také ji používali jako všestranný léčebný prostředek. První vědecké zmínky o Kanně pocházejí z roku 1662, kdy nizozemský průzkumník a obchodník Jan van Riebeeck zaznamenal její účinky během svých cest po Africe. Tento objev zahájil proces poznávání Kanny západní civilizací. V průběhu 20. století byla Kanna několikrát zkoumána a vědci izolovali několik účinných látek. Jaký bude její další vývoj a zda se objeví na pultech našich lékáren, zatím zůstává nejisté.

Dnes, kdy většinu z nás trápí deprese, úzkosti či prostě jen špatná nálada, působí Kanna jako takový náš záchranný pomocník. Proč je tomu tak? Jedná se totiž o účinné antidepresivum z jihu Afriky, odkud také pochází. Je to takový malý keř, který se prakticky z Afriky do jiných koutů světa až tak moc nerozšířil, je neustále pod vědeckým dohledem. Přední vědci neustále nemohou přijít na to, co je vlastně Kanna zač a proč pomáhá tam, kde i západní medicína selhává. Existuje tedy mnoho nezodpovězených otázek a my vám odpovíme aspoň na ty, které již víme. Které to jsou? 

Kanna účinky

Kanna má mnoho pozitivních účinků, tak se na ty hlavní pojďme podívat. Kanna, vědecky známá jako Sceletium tortuosum, je rostlina s mnoha pozitivními účinky na lidský organismus, zejména na psychickou pohodu a nervový systém. Její hlavní přínosy zahrnují:

  • Zlepšení nálady: Kanna je účinná při zvyšování duševní pohody, pomáhá vytvářet příjemný pocit a podporuje boj proti depresím.
  • Úleva od úzkosti a stresu: Pravidelné užívání Kanny může pomoci snižovat úzkost, stres a napětí, což přispívá k lepší psychické rovnováze.
  • Podpora nervového systému: Kanna je prospěšná při nadměrném psychickém a fyzickém stresu, přičemž napomáhá regeneraci nervového systému po vyčerpání.
  • Zvýšení sociální uvolněnosti a komunikativnosti: Uživatelé Kanny často zaznamenávají snížení sociálních zábran, větší otevřenost a uvolněnost v komunikaci.

Při nižších dávkách Kanna podporuje komunikativnost a přátelský přístup, zatímco vyšší dávky mohou vyvolat pocity euforie a intenzivní pohody. Je však třeba mít na paměti, že nadměrné užívání může vést k únavě a ospalosti. Zajímavé je, že i přes její povzbudivé účinky se Kanna neřadí mezi drogy v tradičním slova smyslu. Nepůsobí závislost ani halucinace a lze ji považovat za bezpečnou a šetrnou alternativu k některým lékům. Kanna tak představuje komplexní a přirozený způsob, jak podporovat duševní zdraví a pohodu, a je ideální pro ty, kteří hledají přírodní metody ke zlepšení psychického stavu bez rizika závislosti nebo vážných vedlejších účinků.

Jak užít Kannu?

  1. Optimální dávka pro užití Kanny prášku je přibližně 0,5 - 1 gram 1x denně. Nejlépe nasypeme do horké vody, povaříme a následně přecedíme.
  2. Pro mírný euforický účinek, redukci stresu a nervozity je optimální dávka 0,3 gramu 1x denně, které rozmícháme ve vodě a vypijeme. To platí právě pro Kanna extrakt

Kouzelná Kanna

Doufáme, že vás tato rostlina z Afriky nadchla natolik, že se ji rozhodnete také vyzkoušet! Ať už jako pomocníka na redukci stresu a podporu dobré nálady či na podporu nervového systému. Jděte do toho!