Překvapivé účinky zeleného kratomu

Zajímá vás, jaké účinky má zelený kratom a proč si ho stále více lidí oblíbilo? Tento článek se zaměřuje na oblíbený typ kratomu, který povzbuzuje, zlepšuje náladu a přináší relaxaci. Přečtěte si o rozdílech mezi typy kratomu, jeho účincích a populárních produktech.

kratom (6)

Stručná odpověď:

Zelený kratom je oblíbený pro své vyvážené účinky, které kombinují lehké povzbuzení, zlepšení nálady a mírnou relaxaci bez ospalosti. Uživatelé oceňují jeho schopnost zlepšovat koncentraci a produktivitu, aniž by způsoboval nervozitu. Je vhodný pro každý den, a to jak pro pracovní nasazení, tak někdy i pro odpočinek.

Co je zelený kratom a jak se liší od ostatních?

Zelený kratom je jednou z hlavních variant rostliny Mitragyna speciosa, která pochází z jihovýchodní Asie, zejména z oblastí jako Thajsko, Indonésie a Malajsie. Tato rostlina se tradičně používá pro své stimulační a relaxační účinky. 

Zelený je často považován za kvalitní kratom (přečtěte si, jak poznat kvalitu) díky pečlivému zpracování a výběru nejlepších listů. Název "zelený" odkazuje na barvu žilek na listech, které jsou ve stádiu sklizně zelené. Právě barva žilek určuje základní vlastnosti kratomu – existují tři hlavní typy: zelený, červený a bílý kratom.

Odrůdy zeleného kratomu

Zelený kratom se vyskytuje v různých odrůdách, které se liší podle geografického původu. Každá oblast nabízí trochu jiné účinky, a proto si uživatelé často vybírají podle toho, co jim nejlépe vyhovuje. Odrůd existuje mraky, mezi ty nejznámější a nejlepší patří:

  • Maeng Da: Jedna z nejpopulárnějších odrůd, známá pro svou sílu. Zelený Maeng Da je velmi ceněný pro své energizující účinky spojené s jemnou relaxací. Je ideální pro ty, kteří potřebují zůstat soustředění a produktivní.
  • Thai (Thajský kratom): Thajský zelený kratom je oblíbený pro své povzbuzující účinky. Lidé ho používají, když potřebují dlouhodobou energii a mentální bystrost, ale zároveň nechce být příliš nervózní.
  • Entikong: Tento kratom pochází z indonéské oblasti Entikong, je jemnější a často se používá pro vyrovnanější, dlouhotrvající účinky, které nejsou příliš silné.
  • Borneo: Zelený Borneo je více zaměřený na uvolnění a zlepšení nálady. Je vhodný pro ty, kdo chtějí zmírnit stres a napětí, ale zároveň zůstat bdělí.

Rozdíly oproti jiným druhům kratomu

Jak už bylo zmíněno, kratom se dělí na tři hlavní typy: zelený, červený a bílý. Zde jsou základní rozdíly:

  • Zelený kratom: Nabízí vyvážené účinky, které kombinují mírné povzbuzení a relaxaci. Je ideální pro každodenní použití, protože není ani příliš relaxační, ani povzbuzující.
  • Červený kratom: Tento typ je více sedativní a relaxační. Často ho používají lidé, kteří hledají úlevu od bolesti nebo chtějí zlepšit spánek.
  • Bílý kratom: Naopak, bílý kratom je nejvíce energizující. Vhodný je pro ty, kdo potřebují zvýšit soustředění a získat více energie během dne.

Tip: Přečtěte si náš článek odpovídající na otázku, zda kratom je legální, a buďte v obraze.

kratom (7)

Nejčastější účinky

Zelený kratom je jednou z nejpopulárnějších odrůd kratomu díky jeho vyváženým účinkům, které nejsou ani příliš silné, ani tlumivé. Mnoho uživatelů si oblíbilo tento typ pro jeho schopnost působit různě na jednotlivce, přičemž některé účinky jsou běžné pro většinu lidí

Povzbuzení a koncentrace

Jedním z nejčastějších účinků zeleného kratomu je lehké povzbuzení. Pokud potřebujete zůstat soustředění, například při práci nebo studiu, zelený kratom vám může pomoci lépe se koncentrovat. Uživatelé často hlásí, že jim dodává energii, ale ne v tak intenzivní formě jako třeba káva nebo stimulanty. Díky tomu můžete být produktivnější, ale ne nervózní.

Euforické účinky

Dalším častým účinkem je pocit mírné euforie. Tento efekt je spíše jemný, takže se nejedná o žádné dramatické změny nálady, ale spíš o zlepšení celkového pocitu pohody. Lidé často popisují, že jsou v lepší náladě a cítí se příjemněji během každodenních činností.

Uvolnění, ale ne ospalost

Zatímco červený kratom je známý svými silnými relaxačními účinky, zelený kratom poskytuje lehké uvolnění, aniž by způsobil ospalost. Můžete se cítit uvolněněji, ale stále zůstanete aktivní a schopní fungovat, což ho dělá ideálním třeba pro domácí odpočinek nebo kreativní práci.

Všestrannost

Díky těmto vlastnostem je často považováno za nejlepší volbu koupit zelený kratom. Je vhodný jak pro produktivní dny, tak pro chvíle odpočinku. Většina uživatelů se shoduje, že je ideální pro každodenní použití, protože vyvolává vyvážené účinky a nezpůsobuje přehnané pocity ani na jednu stranu – nebudete ani příliš povzbuzeni, ani příliš unaveni.

Nejlepší produkty zeleného kratomu

Níže najdete několik nejlepších produktů zeleného kratomu, které si zákazníci oblíbili. Pokud přemýšlíte, jak vybrat správný kratom pro vás, podívejte se na jejich recenze a hodnocení

1. Zelený Entikong prášek

Tato varianta kratomu je známá svými jemnými účinky a kvalitou. Díky jemně mletému prášku se snadno používá – většina lidí ho přidává do smoothie nebo čaje. Entikong přináší příjemný pocit energie a lepší soustředění, což oceníte hlavně v náročných dnech.

2. Zelený Maeng Da tablety

Tablety z kratomu Maeng Da jsou skvělou volbou pro ty, kteří jsou často na cestách nebo mají rádi rychlá a snadná řešení. Tablety jsou lisované, takže si je můžete vzít kamkoliv – do práce, na výlet nebo když prostě nemáte čas připravovat prášek. Maeng Da je silnější odrůda, která vás povzbudí a dodá energii na celý den.

3. Ovocný zelený kratom Maeng Da

Tento produkt je kombinací Maeng Da prášku a ovocných extraktů. Ovocná příchuť dodává kratomu zajímavý nádech, díky čemuž ho rády kupují hlavně ženy, ale chutná opravdu všem. Je to příjemný způsob, jak si zpříjemnit zážitek z kratomu, když se vám nechce pít čistě hořký čaj.

4. Drcené listy zeleného Maeng Da

Milovníci čajů ocení drcené listy zeleného Maeng Da. Tento kratom je skvělý na přípravu sypaného čaje, který má přírodní, jemně hořkou chuť. Stačí ho nechat pár minut vylouhovat a získáte čaj, který vám dodá jak energii, tak pocit pohody.