S čím míchat kratom? Možností je mnoho

Na stránkách Michato se dnes konečně budeme bavit o míchání. Konkrétně o míchání kratomu. Víte, jaké kombinace jsou obecně nejlepší a čemu se naopak vyvarovat? Čtěte dále a zjistěte nejoblíbenější směsi a důležité rady pro bezpečné a účinné použití kratomu.

s cim michat kratom

Nejoblíbenější směsi

Co si dát s hořkým kratomovým práškem, aby byla vaše zkušenost s ním co nejpříjemnější? Přestože má kratom svou vlastní specifickou chuť, existuje několik osvědčených způsobů, jak ho kombinovat s různými nápoji či jídly. Pojďme se podívat na nejoblíbenější směsi.

1. Ovocné šťávy

Kratomový prášek může mít poměrně hořkou chuť, která není pro každého příjemná. Ovocné šťávy, zejména ty sladší, mohou tuto hořkost maskovat. Mezi nejoblíbenější patří:

  • Pomerančová šťáva
  • Ananasová šťáva
  • Mangová šťáva

2. Smoothie

Další skvělý způsob, jak kratom konzumovat, je přidat ho do smoothie. Nejenže smoothie dodá lahodnou chuť, ale také poskytne další živiny. Stačí smíchat kratom s oblíbeným ovocem, jogurtem nebo mlékem. Oblíbené kombinace zahrnují:

  • Banán a jahoda
  • Špenát a mango
  • Borůvka a řecký jogurt

3. Čaj

Přidání kratomu do čaje je tradiční způsob konzumace, oblíbený zejména v jihovýchodní Asii. Kratomový čaj se často kombinuje s medem a citronem pro lepší chuť. Můžete také zkusit přidat kratom do bylinkového čaje, jako je například heřmánkový nebo mátový.

co dela kratom (1)

4. Med

Med je další sladidlo, které může zmírnit hořkou chuť kratomu. Můžete smíchat kratomový prášek s medem a poté tuto směs přidat do vody nebo čaje. Med nejenže přidá sladkost, ale také přidá další zdravotní přínosy, jako je podpora imunitního systému.

5. Kokosová voda

Kokosová voda je skvělým hydratačním nápojem, který může také pomoci maskovat chuť kratomu. Smíchejte kratom s kokosovou vodou pro osvěžující a výživný nápoj.

Proč je dobré kratom s něčím míchat?

Někteří zkušenější matadoři mají rádi kratom samotný – buďto smíchat s vodou, nebo rovnou nasypat a zapít. Většina lidi je ale pro míchání. Míchat kratom s jinými látkami nebo potravinami má několik výhod.

Lepší chuť 

Tohle je asi nejzřejmější a nejčastější důvod. Kratom chutná často hořce. Míchání s džusem, medem nebo jogurtem zlepšuje chuť a usnadňuje jeho užívání. Oblíbené jsou třeba pomerančový nebo grapefruitový džus, které také pomáhají tělu lépe vstřebat kratom.

Zvýšení účinků 

Některé látky zvyšují účinky kratomu. Černý pepř nebo kurkuma zlepšují biologickou dostupnost kratomu. Tělo pak lépe vstřebá účinné látky, což zesiluje a urychluje účinky kratomu.

Zlepšení trávení 

Kratom může být těžší na trávení. Smíchání s probiotiky, jako je kefír nebo jogurt, zlepšuje trávení a snižuje žaludeční potíže. Přidání zázvoru může pomoci zmírnit nevolnost.

Vyvážení účinků 

Účinky kratomu závisí na dávce. Nízké dávky stimulují, vysoké dávky uklidňují. Míchání s jinými bylinami, jako je ashwagandha, pomáhá vyvážit účinky podle potřeby a zlepšuje pocit pohody.

Snadnější dávkování 

Míchání kratomu s tekutinou usnadňuje dávkování. Použití práškového kratomu s vodou nebo džusem umožňuje přesnější měření a rovnoměrné rozložení dávky. To je užitečné hlavně pro začátečníky.

Jsou nějaké nevhodné kombinace?

Nevhodných kombinací v rámci míchání kratomu je hodně. Kratom je rostlinný produkt, který si získává popularitu pro své účinky na tělo a mysl. I když má kratom mnoho lidí rádo z jasných důvodů, je důležité vědět, s čím byste ho neměli míchat. Některé kombinace mohou být nejen nevhodné, ale i nebezpečné.

Perlivé nápoje

Perlivé nápoje, jako jsou limonády nebo minerálky, nejsou ideální pro míchání s kratomem. Perlivost je v kombinaci s kratomem velmi nepříjemná pro mnoho lidí, navíc nejspíš může zvýšit absorpci kratomu v těle, což může vést k nepředvídatelným účinkům. Navíc může způsobit žaludeční potíže, jako je nadýmání nebo nevolnost.

Alkohol

Kombinace kratomu a alkoholu je velmi riskantní. Vlastně to napadne jen totálně neuvažujícího člověka. Oba mají tlumivé účinky na centrální nervový systém, což může vést k výrazné ospalosti, zmatenosti nebo dokonce k nebezpečnému útlumu dechu. Kromě toho může alkohol zvýšit riziko dehydratace a dalších nežádoucích vedlejších účinků.

Kofeinové nápoje

Kofeinové nápoje, jako je káva, energetické nápoje nebo silné čaje, mohou také být problematické. Kofein má stimulační účinky, které mohou být v rozporu s uklidňujícími nebo euforickými účinky kratomu. To může vést k nepředvídatelným výsledkům, jako je zvýšená úzkost nebo nervozita.

s cim michat kratom (1)

Grapefruitový džus

I když to může znít překvapivě, grapefruitový džus může ovlivnit účinek kratomu. Obsahuje totiž látky, které mohou zpomalit metabolismus určitých látek v játrech. To může vést k zvýšené koncentraci kratomu v těle a tím i k potenciálně nebezpečným účinkům.

Léky

Nejvážnější kombinace, kterých byste se měli vyvarovat, jsou ty s léky na předpis nebo volně prodejnými léky. Kratom může interagovat s léky, jako jsou antidepresiva, antipsychotika, analgetika nebo sedativa, což může vést k vážným zdravotním komplikacím. Před kombinací kratomu s jakýmikoliv léky se vždy poraďte se svým lékařem.

Jak tedy míchat kratom:

Kratom může být výjimečným doplňkem pro vaše zdraví, pokud víte, jak s ním správně nakládat. Kombinace s ovocnými šťávami, smoothie, čajem, medem nebo kokosovou vodou může nejen zlepšit jeho chuť, ale i zvýšit účinky a usnadnit trávení. 

Naopak, nevhodné kombinace, jako jsou perlivé nápoje, alkohol, kofeinové nápoje, grapefruitový džus nebo některé léky, mohou být nebezpečné. 

Důkladným zvažováním, s čím kratom mícháte, si můžete zajistit příjemnější a bezpečnější zážitek. 

Tip na závěr: Existuje taky mnohem jednodušší řešení: ovocný kratomový prášek. Jedná se o kratom s ovocným aroma. Nabídku stále rozšiřujeme. Doporučujeme vyzkoušet.